Slide # 1

Slide # 2

Slide # 3

Slide # 4

Slide # 5

_

_

Monday, November 25, 2013

Pendakwah Ulas Tentang Majlis Che Ta


"Dimana keberkatannya sesebuah perkahwinan itu kalau sebelum kahwin,kita sudah membuat perkara yang dilarang Alllah SWT termasuk dalam hal membabitkan pembaziran dan bermegah megah ketika mengadakan majlis.

"Itu belum lagi dalam perkara yang seolah olah menjadi trend sekarang bagi pasangan sebelum berkahwin untuk kononnya bergambar pra perkahwinan sambil berpelukan dan berpegangan tangan"

Itu ulasan pendakwah bebas ,Zawiyah Hassan.Menurutnya hukum sebenar kenduri kahwin hanya sunat sebagaimana Sabda Rasullulah iaitu mengadakan kenduri kahwin walaupun hanya dengan seekor kambing.

Kata Zawiyah lagi,"Kalau nak kata buat majlis besar sebab kepuasan diri ,memang manusia ini selalunya tidak pernah puas,cuma kalau boleh dielaklah,kita berkahwin sebab nak dapat keredhaan Allah ,bukan pandangan orang sekeliling terhadap majlis yang akan dilaksanakan.

Hal ini ditempiaskan ekoran  majlis perkahwinan pasangan artis Rozita Che Wan & Zain Saidin yang layak digelar Wedding of the Year" berikutan belanja keseluruhan majlis berkenaan dianggarkan mencecah RM1.21 juta.

Pada penulis,biarlah kita bersederhana dalam apa jua hal,tapi kalau dipikirkan balik banyak jugak nilainya .Harap perkahwinan mereka diredhai Allah dan kekal akhir hayat..Amin..

Sumber: Harian Metro

2 comments:

 1. Kami membawa pasangan untuk berkahwin secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand. Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.
  Sekiranya berminat, sila hubungi :-
  DRINA DMARYA RESOURCES
  No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai (Atas Kedai Kek Bee's)
  Tel : 03-33745230/ 013-3311606
  WEB KAMI :
  kahwinthaibest.blogspot.com
  drina1998.blogspot.com

  ReplyDelete