Slide # 1

Slide # 2

Slide # 3

Slide # 4

Slide # 5

_

_

Thursday, September 12, 2013

Selami Kisahnya,Rasai Emosinya,Syukur Apa adanya



Most Challenged Books of 2008 : The Kite Runner Review



Salam..

Kali ni aku nak tukar sikit entri aku dalam blog ni,terpikir pulak aku nk kongsi n suggest filem kat korang.Memandangkan aku ni addict dengan filem2.Bagi aku filem yang aku nk suggest kali ni memang salah satu filem terbaik yang pernah aku tonton.ya!mmg terbaik.aku tau korang kat luar sana suka kan filem yang mampu membuatkan korang berfikir panjang dengan disulami emosi.Bg aku filem ni setanding dengan Forrest gump,The Great Debaters yang glamer tu.Sememangnye cerita mengenai kehidupan mampu mencuit emosi kita.

Aku x sure klu korang dah tgok ke belum,tp takpelah aku kongsikan jelah ye.
INI ceritanya THE KITE RUNNER...
Pergh terbaik...disini aku kongsikan info mengenainya.



















Kisah Disebalik THE KITE RUNNER
-Diadaptasi dari novel pertama oleh penulis Afghanistan-Amerika Khaled Hosseini
-Menceritakan kisah Amir, seorang anak muda dari Wazir Akbar Khan daerah Kabul serta rakan karibnya Hassan.
- Cerita ini berlatar belakangkan peristiwa huru-hara bermula dengan kejatuhan raja Afghanistan melalui campur tangan tentera soviet, penghijrahan pelarian ke Pakistan dan Amerika Syarikat serta kebangkitan rejim Taliban.
-Menekankan aspek kekeluargaan
-Novel THE KITE RUNNER laris sehingga tersenarai dalam New York Times Best Seller selama lebih dua tahun
-Lebih tujuh juta salinan dijual di Amerika Syarikat

Novel
-Dalam tempoh dua tahun pertama penerbitannya,lebih 70,000 salinan hardcopy
-Telah dijual dengan 1,250,000 salinan
-Pada tahun 2004 novel ini tersenarai dalam penjualan terbaik pada bulan september 2004
-Penganugerahan Hadiah Boeke Afrika Selatan pada tahun 2004
-Telah dipilih sebagai Kumpulan Reading Book of the Year bagi tahun 2006 dan 2007







Kontroversi
-The Kite Runner dituduh "menghalang" pemahaman Barat Taliban dengan menggambarkan ahli-ahlinya sebagai wakil-wakil pelbagai sosial dan doktrin kejahatan yang kebiasaannya tidak dikaitkan dengan Taliban
-American Library Association melaporkan The Kite Runner adalah salah satu daripada buku-buku yang paling mencabar tahun 2008

Filem
-Memenangi pelbagai anugerah dan telah dicalonkan untuk Academy Award, BAFTA award, dan Anugerah Pilihan Pengkritik pada tahun 2008

Trailer THE KITE RUNNER

video


kalau nk tengok citer ni aku sertakan link download
http://full-movies.vv.si/6-item-the-kite-runner/

0 comments:

Post a Comment